Gitaren

Voor de bouw van een gitaar heb je goed hout nodig. En natuurlijk wil je als bouwer ook een mooi stukje hout.

Het meest belangrijke onderdeel van de gitaar is het bovenblad (als het om de klank gaat). Ik gebruik voor mijn gitaren alleen de beste kwaliteit. Waarom zou ik met al die tijd die ik er in steek niet het beste materiaal gebruiken?

Voor de klassieke gitaren heeft men de keuze uit twee modellen. Een kleiner model en een iets groter model. Het kleine model heet bij mij de “Romance”.
Dit model (de naam zegt het al) heeft een nogal romantisch geluid. De vorm is te vergelijken met de gitaren van Santos Hernandez.

Het tweede model “de Astra” is iets groter en heeft een ander zangbalkensysteem. Bij dit model gebruik ik een iets ander bovenblad en naast het licht romantische geeft deze gitaar behoorlijk wat meer kracht. Zoveel mensen, zo veel wensen.

Bij mijn flamenco-gitaren heb je ook de keuze uit twee soorten geluid. Zelf heb ik geen voorkeur en omdat ik niet kon kiezen maak ik gewoon 2 verschillende.

Het verschil zit hem deze keer ook in het systeem van balkjes onder het bovenblad. De één is wat scherper en de ander iets warmer. Voor dit jaar (2023) staan er twee gepland.

Prijzen van mijn gitaren zijn vanaf € 6500,— inclusief luxe koffer.

Heb je interesse? Neem dan contact op voor een afspraak. Er is nog een klassieke gitaar (showmodel) om uit te proberen.